BRC

HACCP

IFS

BRC

FSSC 22000

ORGANIC

GLOBAL G.A.P.

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

ISO 22000:2018

ISO 45001:2018

BRC

British Retail Consortium (BRC) GFSI Internacionalni standard za hranu koji zastupa sve prodavce od malih, nezavisnih privatnih prodavnica, do velikih prodajnih trgovinskih lanaca, kao alat maloprodajama za evaluaciju isporučilaca prehrambenih proizvoda. U slučaju da vaše proizvode plasirate na Britanskom tržištu, ovaj standard je pravi izbor za vas.

Prikaži više

Zašto BRC?

BRC je svetski standard za bezbednost hrane, koji je prvi put objavljen 1996. godine od strane britanskog udruženja trgovaca (British Retail Consortium) sa ciljem da pomogne industriji hrane da se uskladi sa britanskim i evropskim zakonima. Standard je vrlo brzo prepoznat kao standard sa najboljom praksom u oblasti bezbednosti hrane, kvaliteta i odgovornosti, što ga čini prvim standardnom priznatim od strane GFSI.

BRC standard pomaže proizvođačima hrane da se fokusiraju na širok spektar oblasti poput HACCP sistema, sledljivosti, prevencije prevara u vezi sa hranom i upravljanja resursima i obavezama. Dobre karakteristike ga plasiraju u sam vrh najčešće primenjivanih standarda u preko 16.000 organizacija u 130 zemalja. Pored osnovnog izdanja, čiji je fokus na bezbednost hrane, vremenom su nastala još tri izdanja, koja se odnose na procese pakovanja hrane i njenu ambalažu, na skladištenje i distribuciju krajnjih proizvoda.

BRC standard za bezbednost hrane zahteva kontinuiranu posvećenost rukovodstva organizacije ka implementaciji i stalnom poboljšanju procesa bezbednosti hrane prilikom proizvodnje, implementaciju HACCP sistema, postojanje kontrole proizvodnog procesa i proizvoda i obučavanje osoblja, postojanje zaštitne opreme i zadovoljavajućeg nivoa higijene.

Šta vam nudimo?

Ukoliko imate potrebu za implementacijom BRC standarda za bezbednost hrane, naš tim vam može pružiti kompletnu podršku kroz čitav proces implementacije i to pri:

  • ispunjavanju preduslovnih programa u domenu posvećenosti,
  • ispunjavanju preduslovnih programa u pogledu higijene radnika i radnih mesta,
  • implementaciji HACCP sistema,
  • izradi poslovnika bezbednosti hrane i kvaliteta i izradi pratećih planova,
  • izradi sistemske dokumentacije, njenoj kontroli i održavanju,
  • potrebnim obukama u okviru BRC standarda,
  • sprovođenju internih audita,
  • uspostavljanju sistema sledljivosti, definisanju korektivnih akcija, upravljanju incidentima.